Hoe zijn poloshirts ontstaan, wat is de geschiedenis?

Het poloshirt bestaat al behoorlijk lang, in de volksmond noemen we deze shirts polo afgekort. Dit shirt is een kledingstuk dat heeft korte vaak geribde mouwen, en de kraag is hetzelfde als dat van een overhemd met een korte sluiting van knoopjes. De polo’s zijn vrijetijdskleding maar wel de nettere variant van vrijetijdskleding.

De ontwerper van het poloshirt

Het poloshirt werd in de jaren 20 ontworpen door de tenniskampioen van Franse komaf René Lacoste. In zijn tijd werd er nog getennist in lange overhemden omdat het een nette sport was, maar in de zomers wanneer het warm werd was dit niet comfortabel voor de professionals.  René Lacoste had dit shirt in eerste instantie voor zichzelf ontworpen, dit was een groot succes. In de zomer van 1933 bracht Lacoste deze poloshirts in samenwerking met André Gillier de shirts op de markt. Inmiddels is het poloshirt niet meer weg te denken uit de kledingkast van een wat nettere man.

Hoe dragen we het poloshirt?

Het poloshirt is op vele manieren te dragen, ook voor elke gelegenheid. Is het een warme zomerdag maar wel en nette gebeurtenis, kunt u ervoor kiezen om het shirt in een nette broek te doen. De knoopjes kunnen er ook voor zorgen om het wat netter of juist wat nonchalanter te laten vallen. Over het algemeen worden de knoopjes van de polo dichtgedaan en het laatste knoopje blijft open. Wel één ongeschreven regel is dat je in ieder geval altijd één knoopje dicht moet doen. Als alle knoopjes open zijn doet dat overkomen als slordig en onverzorgd, dat willen we natuurlijk niet hebben. Je kan het poloshirt in zoveel verschillende gebeurtenissen dragen en combineren, het is maar net hoe je het zelf wilt. Je kan hem zomers dragen op een korte broek, maar zoals ik al eerder vermelde kun je hem ook heel net maken door hem in een nette broek te stoppen. Kortom het poloshirt is tegenwoordig niet meer weg te denken uit menig kledingkast.